פרוטיאזין

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/10/2015 | 11:59 | מאת: אני

שלום וברכה קבלתי מהפסיכיאטר 25 מ"ג פרוטיאזין לשינה לפני כן נטלתי איטומין 10 מ"ג (כרבע כדור), אך מה שקרה שבבוקר היה לי נורא קשה לקום! והייתי קם בשעות מאוחרות.. עוד לא נטלתי את הפרוטיאזין.. ניסיתי בעבר ליטול גם אמביאן ובונדורמין אך הן לא הרגיעו אותי והרגיעו לי את הסטרס והמחשבות כמו התרופות האנטי פסיכוטיות (איטומין, סרוקוואל) רציתי לדעת האם לפרוטיאזין יש אותו אפקט כמו של האנטי פסיכוטיות? הן פועלות על אותו קולטן? האם גם איטומין במינון 10 מ"ג הוא אנטי היסטמין? האם התרופה ממכרת והגוף מפתח סבילות עם הזמן? האם לא יהיה לי קשה להתעורר בבוקר עם הפרוטיאזין כמו עם האיטומין? כמה זמן היא נשארת בדם (פרוטיאזין)? תודה מראש!

פרומתזין (פנרגן, פרותיאזין) היא תרופה ממשפחת הפנותיאזינים, ההשפעה העיקרית שלה היא אנטיהיסטמינית, ולכן היא מרגיעה ומטשטשת, נוגדת בחילה והקאות, יש לה השפעה אנטיפסיכוטית חלשה. לאטומין יש השפעה אנטיהיסטמינית בכל מינון אבל ההשפעה אישית. להשפעה האנטיהיסטמינית יש הסתגלות, להשפעות האחרות אין, אבל מאחר והתרופה בעלת זמן השפעה קצר רוב האנשים שלוקחים אותה לא מפתחים ההסתגלות וממשיכים להרגיש את העייפות והטשטוש. קשה לדעת, בדרך כלל פרומתזין פחות מעייף מאטומין, אבל זה תלוי במינון. זמן מחצית החיים (הזמן בו הרמה בדם יורדת לחצי) הוא בין 7-14 שעות.

מנהל פורום סכיזופרניה