הקשר בין סכיזופרניה ומקומות עבודה אפשריים.

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/07/2015 | 06:46 | מאת: מאיר ד.

אני אובחנתי כסכיזופרן ואני מקבל קצבת נכות מדי חודש מהביטוח הלאומי.לאחרונה חשבתי לחזור ללימודים אקדמיים.אני מעוניין ללמוד גננות ולהיות גנן בגן ילדים.האם יכולים לעשות לי בעיות כשאנסה להתקבל לעבודה כגנן בגן ילדים(אני מתכוון בעיות מצד המעסיק-משרד החינוך). האם יש איזו שהיא הגבלה שלא מאפשרת לי לעבוד עם ילדים בגיל הרך?

ע"פ חוק שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות אסור להפלות אדם בקבלה לעבודה בגלל מוגבלות ובלבד שהוא כשיר לתפקיד. סביר שמשרד החינוך או מעסיק אחר ירצה לדעת שמצבך הנפשי יציב ואתה בטיפול ויבקש מכתב מהפסיכיאטר המטפל.

27/09/2015 | 04:07 | מאת: מאיר ד.

08/07/2017 | 14:52 | מאת: חי

אם אתה רוצה לעבוד בגן ילדים שכמובן כוללת גישה לילדים רכים מה שככל הנראה תצטרך לעשות זה לשקר. תפנה לעובדת הסוציאלית שלך והיא תוכל להשיג לך מסמך משפטי שמבקש מרופא המשפחה לא לחשוף את המחלה. יש רופאים שמסכימים ויש כאלו שלא. העבודות היחידות שיכולים להעסיק אותך עם חשיפה זה עבודות פשוטות בדרך כלל פיזיות או עבודות בתחום השיקום.

מנהל פורום סכיזופרניה