שיטת emdr

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/09/2015 | 11:57 | מאת: אמא דואגת

שלום, אני אמא לבן שסובל מסכיזופרניה פרנואידית, רציתי לשאול אם מישהו שמע על שיטת endr ויכול לאמר האם השיטה עוזרת?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing היא שיטת טיפול בזיכרונות טראומטיים, כמו בהפרעה פוסט-טראומתית, היא נמצאה יעילה באופן דומה לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. בשיטה משתמשים בתנועות עיניים כחלק מטיפול כולל בשיחות ותרגילים. הטיפול נמצא יעיל בשני מחקרים לטיפול בהפרעה פוסט-טראומטית אצל אנשים עם סכיזופרניה, לא לטיפול בפסיכוזה עצמה.

מנהל פורום סכיזופרניה