קספליון לעומת סרוקואל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/09/2015 | 15:42 | מאת: דוד

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין התרופות האלה והאם הסרוקואל עובד פחות על הסרטונין (או אולי פחות חזק) האם הקספליון נקשר חזק לסרטונין במח ובכך יכל לגרום לדיכאון ולחוסר הנאה מפעולות היומיום ואולי גם בגלל שהוא עובד חזק על הD2 במח הוא יכל לגרום לפחות מוטבציה וחשיבה מסתעפת ועוד על מיני דברים חיוביים שהדופמין אחראי להם. בכלל האם התרופות הפסיכטויות מבדילות בין הדברים החיוביים שעודף דופמין וסרטונין נותן לבן אדם לבין השיגעון שעודף דופמין וסרטונין יכלים לגרום, או שהן מפחיתות את הדופמין והסרטונין במח בלי להבדיל אם הן גורמות לתופעות חיוביות (כמו עודף מחשבה ויצרתיות).אם הן לא מבדילות..אז מה ההתרופה שהיא הכי פחות פוגעת במחשבה ויצירתיות ובעודף החיובי שהדופמין והסרטונין יכלים לגרום אשמח לתשובה

קספליון וסרוקוול שתיהן חוסמות רצפטורים לדופמין וסרוטונין, כל אחת נקשרת בזיקה שונה לרצפטור, נשארת קשורה לרצפטור במשך זמן שונה ומפעילה את הרצפטור בעצמה שונה, וגם משפיעה על עוד רצפטורים. לא ידוע בדיוק מה קורה בפסיכוזה ומדוע תרופות אנטיפסיכוטיות יעילות בהפחתת הסימפטומים, יש את תיאורית הדופמין, אבל התהליכים במוח יותר מורכבים מעליה או ירידה ברמה של נוירוטרנסמיטר אחד או שניים. בנוסף לכל אדם יש מוח שונה עם ריכוז רצפטורים ונוירוטרנסמיטרים שונה, ולכן כל תרופה משפיעה בצורה שונה על אנשים שונים. מה שנכון לכולם הם מצבי קצה, כל מי שיקבל חוסמי רצפטור לדופמין במינון גדול מאוד יהיו לו תופעות לוואי של הפרעות תנועה וגם ירידה בהנאה ובמוטיבציה.

מנהל פורום סכיזופרניה