איטומין

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/09/2015 | 11:41 | מאת: דוד

לאחר שיטוט קצר על התרופה באינטרנט מצאתי שכתוב שהאיטומין עוזר גם לתסמינים השליליים של סכיזופרניה. רציתי לדעת באיזה תסמינים שלילים מדובר ומה המינון שהכדור עוזר לתסמינים אלו? וגם מתי התרופה יצאה אל השוק ? כי בחלק בהאתרים כתוב שהיא מהדור החדש ובחלק כתוב שהיא מהדור היישן.

אטומין היא תרופה ותיקה מאוד, אבל, היא משפיעה על רפצטורים רבים של מוליכים עצביים בדומה ללפונקס וסרוקוול. למרות זאת, מבחינת תופעות הלוואי היא דומה לתרופות מן הדור הראשון וגורמת יותר להפרעות תנועה (רעד, נוקשות שרירים) מאשר להפרעות מטבוליות (עליה בתאבון ובמשקל). ההתוויות שלה הן מצב פסיכוטי, חרדה, הפרעות שינה, דיכאון או מאניה ואי שקט. בגלל שהיא מרדימה מאוד היא ניתנת יותר כטיפול מרגיע ומיישן ופחות ניתנת כתרופה אנטי פסיכוטית כי במינון המלא היא מרדימה מאוד. בסימנים שליליים הכוונה היא לסימנים שהם פסיביים ולא אקטיביים, לדוגמא ירידה קוגניטיבית, קהות רגשית, חוסר יוזמה. ההשפעה שלה על סימנים שליליים לא קיבלה הוכחות טובות אבל עדיין ניתן כטיפול מחוץ להתוויה כאחד הניסיונות אם טיפול אחר לא עוזר.

מנהל פורום סכיזופרניה