יש כדור פחות מרדים מזיפרקסה ?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

01/09/2015 | 19:54 | מאת: יעקב

שלום רב, אני נוטל לוסטרל 200 מ"ג לדיכאון מזה חצי שנה. הרופא שלי הוסיף לי 2.5 מ"ג זיפרקסה כחיזוק ללוסטרל עקב דיכאון עמיד. הבעיה שאני כבר לוקח 3 שבועות את הזיפרקסה 2.5 מ"ג בערב והכדור פשוט מרדים אותי בטירוף גם ביום למחרת שאני במצב רדום וישנוני כל היום ולא יכול לתפקד ככה. שאלתי היא, האם יש כדור פחות מרדים מזיפרקסה שאפשר להוסיף אותו ללוסטרל להשגת אותו אפקט למיגור הדיכאון העמיד? או שכול התרופות ממשפחת הזיפרקסה מרדימות ככה? נ.ב: את הלוסטרל אני לוקח בבוקר כך שיש הפרש שעות ניכר בין הלוסטרל לזיפרקסה. תודה מראש

זיפרקסה היא תרופה חוסמת רצפטורים לדופמין וסרוטונין וניתנת לטיפול בפסיכוזה, בחרדה ודיכאון. היא תרופה מרגיעה ומרדימה יחסית לתרופות אחרות. לרוב יש הסתגלות להשפעה המרדימה אבל אם חלפו 3 שבועות כבר אמורה להיות הסתגלות. יש עוד תרופות מאותה קבוצה שהן פחות מרדימות. פנה לרופא המטפל וספר לו על תופעות הלוואי כדי לשקול שינוי בטיפול.

מנהל פורום סכיזופרניה