סכיזופרניה וקנאביס רפואי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/08/2015 | 17:05 | מאת: דוד

שלום לאחרונה קיבלתי מכתב המלצה מעורך דיני לגבי קנאביס לטיפול בסכיזופרניה. לאחר ששמעתי שיש יחידים חולי סכיזופרניה שאושר להם קנאביס רפואי רציתי גם לנסות. האם ידוע לך כיצד אני משיג את האישור ? אציין שאני חולה כבר 12 שנים במחלה ואני סובל נורא עם התרופות..לא מצליח להתגבר על התופעות לוואי שלהן ומרגיש רוב הזמן חלש וחסר שמחת חיים? האם יאשרו לי קנאביס? ואם לא באיזה מקרים מאשרים?

קנאביס לא מאושר לשימוש להפרעות נפשיות מאחר ולא הוכח מחקר שהוא מסייע להן, לעומת זאת יש מחקרים רבים שמראים הופעה של התקפי פאניקה, הפרעות חרדה ומצב פסיכוטי כתוצאה משימוש בקנאביס. יש אנשים עם הפרעה פוסט-טראומטית שמקבלים אותו כטיפול חמלה (טיפול שאינו מטפל בבעיה וניתן להפרעות השינה). מאחר וקנאביס עלול לעורר מצב פסיכוטי, אנשים עם מחלה פסיכוטיות לא סביר שיקבלו אישור לשימוש.

03/09/2015 | 11:27 | מאת: דוד

זאת אומרת שאם אני סובל מסכיזופרניה ויש לי בעיית שינה ,כלומר סובל גם מאינוסמניה, אני לא אקבל אישור לקנאביס?

מנהל פורום סכיזופרניה