סכיזופרניה והזיות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/08/2015 | 08:05 | מאת: דוד

שלום רציתי לדעת מה ההגדרה של לשמוע קולות.?? האם מחשבות בראש או אותו שיר שנתקע לי בראש זה נקרא קולות או שזה נורמלי כשאר האנשים. אולי עוצמת השירים והמחשבות נקראים קולות. בנוסף רציתי לדעת אם יש הזיות ראיה אצל סכיזופרנים וכיצד הם מתבטאים והאם זה משהו שיכל להתפתח במהלך המחלה. האם זה שאני רואה השתקפויות של צורות זה נקרא הזיות ראיה או שזה משהו נורמלי כתוצאה ממעבר בין אור לחושך/צל. אני זוכר שבסרט נפלאות התבונה ראה ג'ון נאש צורות גיאומריות בכל מיני אירועים אך זה היה כשהיה צעיר ועוד לא אובחן כחולה סכיזופרניה כלומר בטרם ההתפרצות ואצלי זה קרה לאחרונה לאחר 12 שנים עם המחלה.

ב"לשמוע קולות" הכוונה היא להזיות שמיעה, הזיה היא תפישה שלנו שקרה משהו בלי שהיה גירוי מבחוץ. כמו לשמוע מישהו קורא לך כשאף אחד לא בסביבה. יש אנשים ששומעים את המחשבות שלהם ובהמשך שומעים אותם כאילו אומר אותם מישהו מחוץ לראש שלהם. אם הפסיכוזה מחמירה ההרגשה היא שהקול בא מבחוץ ואם המצב משתפר ההרגשה היא שמדובר בקול או במחשבות פנימיות. הזיות ראיה יכולות לקרות בסכיזופרניה, הן פחות שכיחות מהזיות שמיעה.

מנהל פורום סכיזופרניה