הפרעה ביפולרית לא ספציפית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/08/2015 | 13:30 | מאת: נף

שלום ד"ר, אני מקבל ליתיום 600 מ"ג שנים רבות. עובד בתחום החינוך . אשפוז אחרון לפני למעלה 30 שנה. רציתי לדעת מה משמעות של אבחנתי הפרעה ביפולרית לא ספציפית , ואם יש הבדל עם סכיזופרניה . בתודה מראש

אם יש הפוגה מוחלטת במחלה ותפקוד רגיל 30 שנה, לאבחנה יש רק משמעות אחת והיא הצורך בטיפול תרופתי. הפרעה דו-קוטבית היא הפרעה במצב הרוח, כלומר יש אפיזודות של מצב רוח מרומם (מאניה) ואפיזודות של מצב רוח ירוד (דיכאון). סכיזופרניה היא מחלה שונה בה יש הפרעות בתפישת המציאות ובמהלך החשיבה. יש אנשים שיש להם את שני המצבים יחד ואז האבחנה היא הפרעה סכיזואפקטיבית.

מנהל פורום סכיזופרניה