איזו זריקה עדיפה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/08/2015 | 20:50 | מאת: מיכל

המליצו לי לקחת זריקה ארוכת טווח במקום כדורים. איזו זריקה עדיף לקחת מודיקט או זפרקסיה. הכוונה לאיזה חומר יש הכי פחות תופעות לוואי ולאיזו זריקה הכי פחות חסרונות מבחינה רפואית בשימוש ממושך?

לכל תרופה יש חסרונות, כל אחד צריך לבחור מה פחות גרוע מבחינתו. מודיקט מכילה חומר בשם פלופנזין, שהיא תרופה אנטי פסיכוטית מדור ראשון, לתרופות אלו יש יותר תופעות לוואי שנקראות "אקסטרפירמידליות" כמו רעד, נוקשות שרירים ובאופן נדיר לאחר נטילה של הרבה שנים יכולות להופיע תנועות לא רצוניות. כדורי זיפרקסה מכילים אולנזפין שהיא תרופה אנטי פסיכוטית מדור שני. בתרופות האלו יש מעט תופעות לוואי אקסטרפירמידליות אבל התרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי מטבוליות כמו עליה ברמת סוכר בצום, עליה בתאבון ובמשקל, עליה ברמת השומנים בדם. בנוסף, בגלל תופעות לוואי מיידיות של זריקת אולנזפין היא ניתנת בהשגחה.

מנהל פורום סכיזופרניה