חולי סכיזופרניה, אוסידי מסוגלים לעבוד ואם לא ?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/06/2015 | 11:51 | מאת: שלומי

היי, רציתי לשאול חולי סכיזופרניה, אוסידי מסוגלים לעבוד בעבודה רגילה? איך הם מסוגלים להתחתן להקים משפחה, לפרנס... או שהם חיים על ביטוח לאומי? אבל זה קצת ממש כסף מה קורה איתם בעתיד? תודה לעוזרים !

17/06/2015 | 17:29 | מאת: א

יש כאלה שבזמן האישפוז הם במצב כלכלי קשה, ואז הם מכריחים אותם להמשיך לבוא ולקחת טיפול, בהרבה מקרים טיפול בזריקות. ברב המקרים לא ניתן לעבוד במקביל לטיפול פסיכיאטרי בכפייה (אישפוז או טיפול), ואם הם חסרי אמצעים אין מוצא מהמצב הזה. הכדורים משתקים את המטופל, מקסימום יכולים לבצע עבודות מאוד פשוטות. במצב של טיפול בכפייה קשה לעבוד, קשה להקים משפחה, וקשה לחיות על קצבת ביטוח לאומי. בחלק מהמקרים נשלל רשיון נהיגה כך שנפגעים חופש התנועה וחופש התעסוקה. יש גם כאלה שיכולים לתפקד איכשהו במידה והמערכת לא נטפלה אליהם יותר מידי. הכל תלוי.

יש טווח רחב מאוד של חומרת מחלה, אנשים עם מחלה קשה שנזקקים לאשפוזים חוזרים או התפקוד שלהם פגוע. יש אנשים עם מחלה קלה שמנהלים אורח חיים רגיל, עובדים, מבלים ומקימים משפחה. וגם בטווח באמצע, אנשים שמדי פעם מרגישים לא טוב וצריכים שינוי בטיפול או אשפוז וחוזרים לעבודה ולמשפחה.

13/08/2015 | 18:23 | מאת: עופר

לדעתי זה אינדיווידואלי לכל אדם. לוקח כדור אחד ביום 4 מ"ג ריספונד

מנהל פורום סכיזופרניה