תרופות כן או לא

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/08/2015 | 11:57 | מאת: דוד

שלום ברצוני לשאול האם אני יכל לבחור רק בטיפולים הפסיכולוגים ולא לקחת טיפול פסיכאטרי, והאם ישנם אנשים נוספים שבחרו בדרך זו אם כן רציתי לשאול באיזה מצב הם והאם זה שהם לא לוקחים תרופות פסיכאטריות פוגע בהם. שמעתי שיש הרבה אנשים שמחלימים לבד מהתקפים פסיכוטיים לבד וזה יותר נפוץ במדינות המפותחות ששם השירותים הפסיכאטרים לא מתקדמים .האם זה שנותנים כדורים פסיכאטרים מרגיל את המח לאותו סוג של מעגל..מה דעתך בעניין

התקפים פסיכוטים הם רק חלק מסכיזופרניה. מאחר ומדובר בטווח רחב של חומרת מחלה יש אנשים שסובלים מהתקף אחד בלבד ואחרים אינם מפסיקים לסבול מהתקפים כל חייהם. לרוב האנשים יש 3-5 התקפים במהלך חיים. כלומר יש אנשים שלא יחוו התקפים נוספים גם ללא טיפול. התקף פסיכוטי בדרך כלל חולף גם ללא טיפול (כ-10% מהאנשים נשארים במצב פסיכוטי כרוני), אבל נמצא שהתחלת טיפול אנטי פסיכוטי מוקדם ככל האפשר מורידה את חומרת הסימנים השליליים לאחר מכן. טיפול תרופתי הוא רק חלק אחד, התחלתי של הטיפול, זה תנאי בסיסי כי במצב פסיכוטי חריף פסיכותרפיה וטיפול שיקומי לא עובדים כמעט. טיפול תרופתי לבד לא עוזר, אחרי יציאה מהמצב הפסיכוטי עיקר הטיפול הוא שיחות ושיקום והטיפול התרופתי הוא רק למניעה של התקפים חוזרים.

מנהל פורום סכיזופרניה