תופעות לוואי אריפליי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/08/2015 | 15:47 | מאת: איריס

מאז שלקחתי את האריפליי אני מרגישה שיפר גדול ירדתי במקל ואני עובדת בעבודה מסודרת. החרדות פחתו. אבל אני מרגישה עדיין שני דברים עייפות. ותחושה שאין לי על מה לדבר עם אנשים ושאני מאוד לקונית בדיבור. אני בחורה צעירה וזה מתבטא בכך שאני מאוד פוחדת לא למצוא זוגיות.

אריפיפרזול (אביליפיי, אריפליי) יכול לגרום למעט עייפות אבל בדרך כלל גורם לכך פחות משאר התרופות. קשה לדעת מה הגורם לתחושות שלך כי מספר דברים יכולים לגרום להם. כדאי לדבר עם הרופא המטפל שיבדוק האם הסיבה היא הטיפול התרופתי או משהו אחר ולבקש עזרה או בשינוי בטיפול או בשיקום חברתי.

13/08/2015 | 11:07 | מאת: דוד

ממה שינו לך את התרופה לאריפליי ותוך כמה זמן היה השיפור? אני שואל כיוון שגם אני רוצה לשנות את התרופה שלי לאביליפיי.. דרך אגב הלקוניות בדיבור והזוגיות אלה דברים שגם אני מתמודד איתם. וזה נראה לי תופעות לוואי של התרופות כיוון שאיך שאני מכיר את עצמי הייתי פעם מאוד דברן ובעל מחשבה רציפה וארוכה ועם התרופות האלה נהייתי יותר פסיבי ..זה משהו שאולי מסתגלים אליו עם הזמן

מנהל פורום סכיזופרניה