חדש בעסק

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/08/2015 | 09:54 | מאת: חיים

בוקר טוב לצערי הרב מצטרף להורי ילדים בסכיזורפניה. מצד שני מצאתי הרבה מידע בפורום מכובד זה. בני בן 19 ונמצא בעיצומו של המשבר. האבחון היה ביום ראשון (לפני יומיים) ומיד התחלנו טיפול עם ריספרדל 1 מ"ג. עד כה הבן שלי נטל חצי מ"ג ביום ראשון ו 1 מ"D ביום שני (בערב שניהם). לצערי לא רק שאין שיפור אלא יש ירידה. האם זה טיבעי? מתי אתם חושבים (וברור לי שזה לא מתמטיקה) שיהיה שיפור אמיתי? תודה לעונים

08/08/2015 | 09:57 | מאת: עופר

אני לוקח 4 מיליגרם ועוזר לי מאוד . חי חיים רגילים. השנים הראשונות קשות מאוד צריך לדעת לחיות עם המחלה . אולי המינון מאוד נמוך שיעלו ל4 מיליגרם בטוח שיעזור . לי עזר מאוד מאוד

מצטערת על האיחור בתשובה, אני מקווה שבנך כבר מרגיש יותר טוב. אם בנך נמצא במצב פסיכוטי, לטיפול בריספרדל (כמו בשאר התרופות האנטיפסיכוטיות) לוקח זמן להשפיע ולהוציא אוות מהמצב הזה, בדרך כלל תוך כשבועיים רואים שיפור. מאחר ומצב פסיכוטי לא מתחיל ביום אחד והוא מתפתח יכול להיות שהמצב יחמיר עד שהתרופה תתחיל להשפיע. מינון של חצי מיליגרם הוא מינון נמוך מאוד, המינון האנטי פסיכוטי של ריספרדל הוא כ- 4-8 מ"ג.

16/08/2015 | 01:07 | מאת: אם למתמודד

גם אנחנו התחלנו עם רספרידל במינון נמוך וכשהמצב המשיך להתדרדר הפסיכיאטרית אמרה להעלות את המינון עוד ועוד, אבל גם זה לא עזר והוא הגיע לניסיון התאבדות כי פשוט נמאס לו לסבול... השיפור הגיע לצערנו רק אחרי אשפוז במחלקה סגורה. תשימו לב לבן שלכם, אצלנו לא ממש היו סימנים שזה הולך לקרות ורק במזל היה לידו מישהו שהצליח להציל אותו.

מנהל פורום סכיזופרניה