פבוקסיל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/07/2015 | 18:03 | מאת: דוד

שלום בעקבות דיכאון שהיה לי אחרי התקף פסיכטוי הוסיפו לי פבוקסיל. האם הכדור האנטי דיכאוני לא עובד להיפך מהכדור הפסיכוטי בכך שהוא מעלה סרוטונין במח?

התרופות האנטי פסיכוטיות מעכבות רצפטורים לדופמין, תרופות אנטי פסיכוטיות מן הדור השני מעכבות רצפטורים לדופמין ולסרוטונין. התיאוריה הראשית היום לגבי פסיכוזה היא תיאוריית הדופמין, אבל, זו עדיין תיאוריה ולא ידוע בדיוק מה קורה בפסיכוזה וכיצד התרופות עובדות. פבוקסיל היא תרופה ממשפחת SSRI שמעכבות ספיגה מחדש של סרוטונין. אין הוכחה שמתן תרופות מסוג זה גורם לפסיכוזה. התרופות כן עלולות להביא להתפתחות מצב מאני באנשים עם תנודות במצב הרוח. ובקיצור ההשפעה של שני הכדורים לא סותרת אחת את השניה.

מנהל פורום סכיזופרניה