חולי סכיזופרניה והפרעות נפשיות, מסוגלים לעבוד?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/07/2015 | 16:01 | מאת: RedSphinx

חולי סכיזופרניה והפרעות נפשיות מסוגלים לעבוד בעבודות רגילות? ואם לא איך הם חיים?

17/07/2015 | 10:17 | מאת: א

אם הטיפול תקין וקבוע אז אין בעייה. בהרבה מקרים כאשר באים למעקב, הפסיכיאטר עלול לעשות שינוי "תרופתי", ולפגוע בעבודה נוכחית. בחלק מהמקרים נשלל רשיון נהיגה של ה"חולה" והוא מוגבל במיקום עבודה לפי תחבורה ציבורית. כדורים פסיכיאטרים עלולים לפגוע בחשיבה, אבל הפסיכיאטר ימשיך להגיד שזה יעיל ולכן יש הצדקה לטיפול, למרות שה"חולה" לא מרגיש טוב עם הטיפול. הטיפול צריך להיות תקין, כך שה"חולה" לא יצטרך לקבל קיצבה מינימלית או לחיות בהוסטל.

סכיזופרניה היא מחלה עם טווח רחב מאוד של הופעה, יש אנשים עם מחלה קלה שכמעט ואינה פוגעת בתפקוד והם חיים חיים מלאים, כולל עבודה בשוק החופשי. יש אנשים עם מחלה קשה שנזקקים לאשפוזים חוזרים או שיש להם פגיעה קשה בתפקוד והם לא מצליחים לעבוד. בכל מקרה מי שחולה מקבל קצבת נכות. מי שעובד ומרוויח מעל סכום מסויים יש לו הורדה מדורגת בסכום הקצבה. בנוסף יש שירותי סל שיקום שעוזרים בדיור ובתעסוקה למי שיש לו נכות נפשית.

מנהל פורום סכיזופרניה