הבת שלי חולה בסכיזואפקטיב

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/07/2015 | 17:49 | מאת: דבי

הבת שלי חולה כבר קרוב ל- 5 שנים, שומעת קולות, יש לה גם דיכאון. כרגע היא נמצאת במניה ולא ראתה רופא 3 חודשים, אני קובעת לה תורים וברגע האחרון היא מבטלת. היא מאוד עקשנית בכל דבר ולא שומעת לי או לסובבים אותה. מה עושים במקרה כזה?

אנשים במצב של פסיכוזה או מאניה לא רואים את המציאות כפי שהיא, לכן הם מתקשים לראות את הצורך בטיפול רפואי. אם היא מתחמקת מתור נסי להביא אותה למרפאה גם בלי תור, ברוב המרפאות יש מיון ויכולים לקבל אותה לפחות לבדיקה ראשונית, אפשר גם להביא אותה למיון בערב. אם היא מסרבת באופן נחרץ להגיע לבדיקה, אין אפשרות לכפות עליה אלא אם היא מסכנת את עצמה או אחרים.

מנהל פורום סכיזופרניה