טיפול ממושך בריספרדל 3 מ"ג

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/07/2015 | 12:19 | מאת: דב

שלום רב, הנני נוטלת שנים רבות ריספרדל 3 מ"ג. אני בת 48 ולאחרונה מסתבר שהנני סובלת מאנמיה. לדעת רופא הנשים עקב דימום רב במהלך המחזור החודשי. האם הדימום הרב יכול להיות תוצאה של הטיפול בריספרדל? האם כדאי לבצע צריבה של רירית הרחם לטיפול בבעיה או לחפש אלטרנטיבות או ביטול הטיפול בריספרדל. יש לציין שסבלתי מארוע פסיכוטי בשנת 99 ומאז זה לא קרה יותר. אודה לתשובתך. בתודה, דב

אנמיה היא תופעת לוואי נדירה מאוד של ריספרדל. דימום רב במחזור הינו הסיבה השכיחה ביותר לאנמיה בנשים בגיל הפוריות, בדרך כלל במקרה כזה נראה גם חוסר בברזל בבדיקות הדם. בכל מקרה רופא המשפחה מבצע בירור לאנמיה ואם הסיבה היא דימום רופא נשים אמור להמליץ על הטיפול.

מנהל פורום סכיזופרניה