שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/06/2015 | 16:39 | מאת: אנונימי

האם שמיעת קולות בדיוק אחרי התעוררות משינה מוגדרת כמקרה של הזיות פסיכוטיות? או שמא לא, בגלל שאלו מתרחשים סמוך לשינה? ( אני מדבר על קולות מוחשיים לגמרי)

הזיות מכל סוג יכולות לקרות באופן נורמלי בין שינה לערות, הן נקראות הזיות היפנוגוגיות (לפני הירדמות) והיפנופומפיות (לפני התעוררות), אם לא מופיעות הזיות בעירות לא מדובר במצב פסיכוטי.

01/07/2015 | 14:39 | מאת: אנונימי

ואם ישנה רגישות כללית להזיות? רגישות שבה גם אם אדם רק מתעורר הוא יכול לסבול מהזיות ,, וגם כשהוא עייף מחסך בשינה ( אך הוא ער לגמרי ) הוא סובל מהזיות.משמע יש לו מעין רגישות, וצריך טריגרים כדי לגרות אותה ( לצורך העניין הוא גם יכול לסבול מהזיות תחת השפעת סמים עם פוטנציאל הזייתי נמוך שלאחרים לא גורמים את אותן הזיות).

מנהל פורום סכיזופרניה