אמא חולה בסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/06/2015 | 12:35 | מאת: מיכל

שלום אצלי מקרה דומה כמו בהודעות הקודמות. אמא שלא מודעת למחלתה ולא שותה תרופה. לא אוכלת רק שוכבת במיטה ובוכה...אם אני מזמינה פסיכיאטרית מקופת חולים לביקור בית. מה היא אמורה לרשום ולאבחן ומה המשך התהליך? אדם שלא קם לאכול זה מקרה שנחשב לאישפוז בכפייה? יש לה נכות כחולה במחלה הנל.

אם את מזמינה פסיכיאטר הביתה הוא אמור לאבחן האם אימך סובלת מבעיה נפשית וזקוקה לטיפול ואם היא מסרבת לטיפול האם מחלתה הנפשית מסכנת את חייה. אם אימך אינה מסוגלת לדאוג לעצמה לאוכל היא מסכנת את עצמה באופן לא מיידי. רופא שיגיע הביתה ויתרשם שבגלל מצבה הנפשי היא מסכנת את עצמה יכול לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש שיוציא הוראה לבדיקה פסיכיאטרית במיון, או הוראה לאשפוז כפוי (אם יש לו מינוי של הפסיכיאטר המחוזי). אם אימך לא תגיע למיון יגיעו הביתה אחים מאשפזים ויקחו אותה לשם. במיון יבדוק אותה פסיכיאטר ויחליט מה המשך הטיפול המומלץ והאם יש סיבה לאשפוז בכפיה.

מנהל פורום סכיזופרניה