שאלה :

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/06/2015 | 09:04 | מאת: מאיר ק.

אני בן 44 .לאחרונה אובחנתי לסכיזופרניה. עברתי 4 אשפוזים-כולם עקב שימוש לרעה שעשיתי בריטלין(הייתי לוקח כמויות יוצאות דופן בכל קנה מידה). כחצי שנה אחרי האשפוז האחרון בין לילה הפסקתי לשמור על הגיינה אישית.אני מתקלח אחת לשבוע-10 ימים,מתעצל לצחצח שיניים(ממש חווה קושי לבצע את הפעולות שציינתי, למרות שהן נחשבות לעניין של מה בכך עבור האדם הרגיל).אני חוזר ומדגיש שההידרדרות בתפקוד והמצב של הזנחת ההיגיינה האישית התחיל ביום בהיר אחד ולא בצורה איטית ומדורגת.לפני שזה קרה הייתי מתקלח פעם ביום לפחות. בנוסף אני מרגיש הדרדרות ביכולות החשיבה.אם אני משווה את עצמי למה שהייתי לפני סדרת ההתקפים שחוויתי(3 ברצף בפרק זמן קצר של כ-3 חודשים.4 בסה"כ בתקופה של שנה ושלושה חודשים),ניכרת הדרדרות ביכולות החשיבה שהיו לי לפני. שאלתי היא האם אובדן היכולת לשמור על היגיינה אישית והירידה ביכולות השכליות משקפים חלילה מצב קבוע או שיש סיכוי שמדובר במצב זמני בלבד עם סיכויי החלמה מלאים שלי וחזרה לתפקוד תקין כפי שהיה לפני ההתקפים הפסיכוטיים?

התקפים פסיכוטיים וריטלין במינון גבוה יכולים לגרום לפגיעה קוגניטיבית או תפקודית. כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל ולוודא שלא מדובר בדיכאון שיכול גם להופיע אחרי התקף פסיכוטי. אפשר לטפל בפגיעה התפקודית ע"י שיקום ולחזור לתפקוד טוב, מומלץ לפנות למרפאה כדי שיבקשו עבורך סל שיקום.

מנהל פורום סכיזופרניה