המרה של מעקב כפוי למעקב בהסכמה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/06/2015 | 17:42 | מאת: מרי קין

לפני חודש השתחררתי מצו אשפוז. ועכשיו אני במעקב כפוי בטיפול של כדורים וזריקות. מצבי מאוזן. אבל שללו לי גם את רישיון הנהיגה. ורק מי שבמעקב בהסכמה לפחות שנה רשאי לקבל רישיון.(לפי כללים של מכון הרפואי לבטיחות בדרכים). מה עלי לעשות?

18/06/2015 | 15:29 | מאת: א

מה הסיבה ששללו לך את הרשיון? אם יש לך עבר נקי של עבירות תנועה, ואת גם יודעת מתי את יכולה לנהוג, אין סיבה שישלל רשיונך. במידה וכן, את יכולה לפנות ללשכה לסיוע משפטי, לבקש עו"ד (לא אמור לעלות כסף) ולבקש לבטל את השלילה ולהיות מטופלת דרך קופת חולים ולא ללכת למרפאה ציבורית שגוזלת מזמנך. יש הרבה נהגים שהם פחות כשרים מאנשים אחרים: עברני תנועה, נהגים חדשים, בני 70 +, אנשים עם ריכוז נמוך, חולים במחלות אחרות ועוד...

20/06/2015 | 23:36 | מאת: מרי קין

הסיבה לשלילת רישיון היא שהייתי מאושפז. הלשכה לסיוע משפטי לא עוזרת בעניני תעבורה.. ב תשע שנות נהיגה יש לי שלוש עבירות תנועה קלות. לא ידעתי שגם בקופת חולים מקביל למרפאה לבריאות הנפש, אני יכול להיות במעקב..

21/06/2015 | 11:42 | מאת: א

דרך פסיכיאטר או דרך רופא משפחה. אתה יכול לבקש מהמרפאה הציבורית להיות מטופל דרך קופת חולים על ידי רופא שתבחר. מעבר לזה אם אין לך אמצעים להשיג עו"ד תנסה להתקשר שוב ללשכה לסיוע משפטי ולהסביר את הבעיות, ולשאול אותם איך אם אין לך אמצעים כלכליים, אתה מקבל יצוג משפטי בגין שלילת רשיון, מי כן מטפל בזה, ובמידה ולא יסכימו להעביר אותך לטיפול בקופה איך אתה מקבל יצוג משפטי, זה לא הגיוני לנצל אנשים חסרי אמצעים כאשר אין להם יכולת להתגונן.

אפשר לקבל רישיון עם מחלה, מה שחשוב למכון הרפואי לבטיחות בדרכים הוא שהמחלה מאוזנת והנהג נמצא במעקב רציף. אפשר לערער על שלילת הרישיון, עם או בלי עורך דין. מיולי השנה נכנסת לתוקף הרפורמה בבריאות הנפש והאחריות על הטיפול הפסיכיאטרי עוברת לקופות החולים. כלומר אפשר ללכת לפסיכיאטר בקופה. כדאי לברר קודם אם הקופה עושה מעקב של צו לטיפול מרפאתי כפוי. בכל מקרה כדאי להמשיך מעקב רציף ולשתף פעולה עם הטיפול כדי לערער על השלילה.

מנהל פורום סכיזופרניה