טיפול תסמינים שליליים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/06/2015 | 01:28 | מאת: מיכל

אהלן ענת.. לפני כשנה וחצי אובחנתי כסובלת מסכיזופרניה בעקבות התקף פסיכוטי שחוויתי. מאז ההתקף אני מרגישה מעין לקות תקשורתית ורגשית, שגורמת לי לחוסר נוחות בנוכחות אנשים. הבנתי שקיים הסיכוי שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה ואני מחפשת פתרון למצב. אציין שכבר לקחתי חלק בטיפולי cbt שהביאו במעט לשיפורו ובנוסף אני נוטלת אביליפיי במינון של 15 מ"ג כבר למעלה משנה. בתקופה האחרונה יצא לי לחשוב על אפשרות של שילוב תרופה נוספת שתביא להקלה במצב.. שאלתי היא האם תרופות ממשפחת הssri יכולות לעזור? מה לדעתך יכול להיות טיפול מומלץ במקרה הזה ?

כדי להחליט על טיפול יש לאבחן קודם האם מדובר בסימנים שליליים, יתכן ומדובר בסיבה אחרת, הרבה פעמים לאחר התקף פסיכוטי מופיע גם דיכאון. אם אכן מדובר בסימנים שליליים התרופה היחידה שהוכח שמשפרת אותם היא קלוזפין (לפונקס). בעיקר עוזר טיפול שיקומי. SSRI יכולים לעזור במקרה שמדובר בדיכאון.

מנהל פורום סכיזופרניה