סכיזופרניה פרנואידית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/06/2015 | 00:44 | מאת: לירן

אהלן, אני עושה תחקיר לסרט ורציתי לשאול שאלה: האם יש חולי סכיזופרניה שמגיעים למצב כזה שהם מדמיינים שעוקבים אחריהם עד לבית, מנסים לפרוץ לביתם, ולבסוף הוא מדמיין שהפורץ נאבק איתו פיזית, עד שלבסוף הוא מבין לבד שהכל היה בראש שלו?

במהלך התקף פסיכוטי אפשר לדמיין שמישהו שהולך ברחוב אחריך במקרה עוקב אחריך או לשמוע רעשים ולחשוב שמישהו מנסה לפרוץ אליך הביתה, אבל זה בדרך כלל לא כמו להיות בסרט שנפרד לגמרי מהמציאות, מצב כזה אופייני יותר להזיות כתוצאה של שימוש בסמים.

מנהל פורום סכיזופרניה