סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/06/2015 | 22:31 | מאת: א

שלום וערב טוב אני בהריון בתחילתו של חודש רביעי. גיליתי שבעלי חולה בסכיזופרניה עד כמה עלי להיות מודאגת ? הבנתי שזה תורשתי, אני מאוד רוצה את התינוק אך עם זאת אני מאוד חוששת? הבנתי שגם אין דרך לגלות את המוטציה העובר מה עלי לעשות?

בכל מקרה של מחלה שיש לה מרכיב גנטי יש סיכון מסויים שהתינוק יחלה בעתיד במחלה, גם בסוכרת או בסרטן. יחד עם זאת הסיכון נמוך ויש דרך להפחית את הסיכון ע"י השפעה על נסיבות החיים. השאלה אלו חיים ראויים בעיניך היא שאלה שרק את יכולה לענות עליה, האם את חושבת שעדיף שתינוק שיחלה לא יוולד, האם את חושבת שעדיף שבעלך לא היה נולד. כדאי להתייעץ עם אנשים שאת מעריכה את דעתם. יש מרכזים לתמיכה במשפחות של מתמודדים עם מחלות נפש שיכולים לסייע לך.

מנהל פורום סכיזופרניה