מה הסיכוי שסכיזופרניה עוברת לתינוק

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/06/2015 | 22:28 | מאת: אורטיי

שלום וערב טוב. אני בהריון בתחילתו של חודש רביעי וגיליתי שבעלי חולה בסכיזופרניה, מה עלי לעשות? האם ניתן לגלות אם זה עבר לעובר? אני מאוד מודאגת אני רוצה את התינוק אך אני מאוד חוששת מזה.

הסיכון לפתח סכיזופרניה באוכלוסיה הכללית הוא 1%, לילדים שהורה אחד שלהם חולה בסכיזופרניה הסיכון לפתח את המחלה הוא כ-12%. בכל מקרה מדובר בסיכון נמוך. תורשה היא לא הגורם היחיד שמשפיע על התפתחות המחלה, גם בתאומים זהים הסיכון הוא רק 48%, כלומר יותר מחצי נובע מהשפעה סביבתית. אין גן בודד שאפשר לגלות בבדיקה ולכן אין בדיקה גנטית לגילוי הסיכון.

מנהל פורום סכיזופרניה