העברה בגנים?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/06/2015 | 20:33 | מאת: -

שלום, לאמא של סבתי היתה סכיזופרניה שהתפרצה בגיל מבוגר (אחרי גיל 80). סבתי בת 68 ובריאה בע"ה, ואני מעוניינת לדעת אם המחלה היתה במשפחה האם יש סיכוי מוגבר להתפרצות שלה? ואם כן, האם ההתפרצות מתרחשת ]חות או יותר באותו גיל בו המחלה הופיעה בעבר? תודה

התפרצות של סכיזופרניה מעל גיל 60 נקראת "very late onset schizophrenia like psychosis", היא די נדירה. הסיכון המשפחתי נמוך יותר מזה שבסכיזופרניה שהתחילה בגיל צעיר. יש מחקרים המראים סיכוי מעט יותר גבוה מהאוכלוסיה הכללית ומחקרים שמראים שהסיכון זהה לזה שבאוכלוסיה הכללית, כך שיתכן וסבתך אינה בסיכון מוגבר כלל.

מנהל פורום סכיזופרניה