שתי שאלות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/06/2015 | 15:02 | מאת: אנונימי

1.האם בסכיזופרניה מתקיימים שינויים במצבי רוח?האם זה יכול להיות חלק מההפרעה? 2.האם כל מקרה סכיזופרניה פירושו פגיעה קוגנטיבית?אני לא שואל על אנשים שיצאו מפסיכוזה והתייצבו,אלא על אנשים שסובלים באותו זמן מפסיכוזה,בין אם כי הם לא מטופלים או כי הם לא מגיבים לכדורים.האם תמיד סכיזופרן פסיכוטי יסבול מבעיות קוגנטיביות,או שיש חולים סכיזופרנים פסיכוטים (כולל פסיכוזה חריפה) שלא סובלים מפגיעות קוגנטיביות? אני יכול להסביר מה שאני שואל בזה שמפריע לי שאנשים מבלבלים בין המושג העממי "משוגע" לבין "מפגר"

1. שינויים במצב הרוח אינם חלק מסכיזופרניה אבל לאנשים עם סכיזופרניה יכולים להיות שינויים במצב הרוח כמו לאנשים אחרים. אם השינויים במצב הרוח הם חמורים וגורמים לסבל או פגיעה בתפקוד יתכן ויש גם הפרעה במצב הרוח ואז קוראים להפרעה - הפרעה סכיזואפקטיבית. 2. מצב פסיכוטי לרוב גורם לפגיעה קוגניטיבית מסויימת, החומרה תלויה במשך המצב הפסיכוטי ובמספר ההתקפים. הרמה הקוגניטיבית תלויה ברמה הבסיסית לפני פרוץ המחלה. אנשים עם מנת משכל גבוהה שחלו יכולים להיות עם מנת משכל גבוהה יותר משל אנשים ללא מחלה. פיגור הוא הנמכה קוגניטיבית שקיימת מגיל צעיר באופן קבוע ולא מחמירה אחרי התקפים.

מנהל פורום סכיזופרניה