סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/05/2015 | 07:30 | מאת: ריקי יפה

שלום רב. אבקש לדעת: האם אפשרי הדבר שחולה סכיזופרניה יתנהל בימים מסויימים כשהמחלה מתבטאת בתסמינים בולטים מאד, ובימים אחרים הוא יתנהל בדרך נורמטיבית לחלוטין. ידבר בצורה בהירה וצלולה,ויראה כאילו לא חלה מעולם ?? האם ישנה אפשרות כי חולה סכיזופרניה יפגין תסמיני התקף, למטרה מניפולטיבית, לשם השגת מטרות ? ולחילופין: האם חולה כזה יכול להסתיר תסמיני התקף כאשר זה משרת את מטרותיו ? מדובר בבן משפחה,סכיזופרני, שאף פעם איננו יודעים אם הוא נמצא בהתקף, או שהוא "מציג"....... בתודה מראש על תשובתכם, ריקי יפה.

רוב האנשים עם סכיזופרניה סובלים מהתקפים פסיכוטיים בודדים, יש אנשים עם חומרת מחלה קשה שנמצאים במצב פסיכוטי כרוני או מקבלים התקפים תכופים. בין ההתקפים אנשים יכולים להתנהל כמו אנשים אחרים עם פגיעה קלה בתפקוד. אדם יכול לספר על מחשבות שווא או הזיות, גם אם אין לו, אם הוא רוצה, או להסתיר את מחשבות השווא וההזיות. לשם כך צריך להיות במעקב פסיכיאטרי, פסיכיאטר שמכיר לאורך זמן את המטופל ידע לזהות יותר טוב האם הוא במצב פסיכוטי.

מנהל פורום סכיזופרניה