תסמינים שליליים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/05/2015 | 21:18 | מאת: אושר

שלום אני בן 21 והיה לי התקף פסיכוטי עקב שימוש בסמים, עברתי את ההתקף ומאז אני חווה חוסר ריכוז מטורף במצבים חברתיים לדוגמא שאני יושב עם המשפחה בארוחה וכולם מדברים מסביב ואני לא מצליח לעקוב או להיכנס לשיחה ובכלל ליצור קשר עין. שמדברים איתי אני עונה בקצרה ובאדישות, אין לי מוטיבציה לצאת מהמיטה ולעשות כלום כל מה שבא לי זה לישון. אני הולך לטיפול ושאני פוגש שם את החברים אני מחייך והכל אבל אני משתגע מהחוסר ריכוז וזה מוריד אותי ישר גם אין לי מוטיבציה אפילו להכין לעצמי משהו לאכול רציתי לדעת אם זה תסמינים שליליים של סכיזופרניה או שיכול להיות שזה הפרעת קשב וריכוז כי האמת מאז שאני זוכר את עצמי אני ככה לא מצליח להתרכז. ואם אין לי סכיזופרניה האם ריטלין יכול לעזור במצב הזה והאם מותר לי בכלל לקחת ריטלין כי היה לי התקף פסיכוטי

01/06/2015 | 08:07 | מאת: אושר

דרך אגב אני לוקח 10 מג ציפרלקס נגד דיכאון ו1 מג ריספרדל מייצב מצב רוח וזה לא משפר את המצב

מצב פסיכוטי פוגע במוח ולוקח זמן להחלים ממנו, בלי קשר לאבחנה של מחלה. יתכן שמדובר במחלת הסכיזופרניה והקושי בריכוז וחוסר המוטיבציה הם סימנים שליליים אבל לא תמיד ניתן לאבחן אחרי התקף פסיכוטי אחד שהיה תחת השפעת סמים. בכל מקרה אפשר וכדאי לזרז את ההחלמה עם טיפול פסיכוסוציאלי. ריטלין עלול לגרום למצב פסיכוטי ולכן לא מומלץ לאנשים שעברו התקף פסיכוטי.

מנהל פורום סכיזופרניה