חולה המסרבת לקבל עזרה.

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/05/2015 | 17:59 | מאת: ריקי יפה

שלום רב. בת משפחה עוברת בשבועות האחרונים התקף פסיכוטי. (במשפחה יש רקע של סכיזופרניה). התסמינים גלויים לעין, אולם רופאת משפחה ועו"ס שבקרוה בבית, מצאו שעדיין אינה מסכנת את עצמה, ולפיכך לא ייתכן אישפוז כפוי. הבעיה היא שאותה בת משפחה בטוחה שהיא לגמרי בסדר, ואינה מוכנה לאפשר לשום גורם לראות אותה, כדי לקבל טיפול. מצבה הולך ומתדרדר, ומספר פסיכיאטרים, ששמעו את תיאור התסמינם, אמרו כי באם לא תטופל, אנחנו עלולים לאבד אותה. מה לעשות כדי שמחר לא יהיה מאוחר מדי, וייאמר כי "הכתובת היתה על הקיר" ? בתודה, ריקי יפה.

קשה לראות בן משפחה במצב לא טוב בלי יכולת לעזור, הרבה משפחות עומדות במצב כזה שבו הן רוצות לעזור לבן המשפחה אבל הוא מסרב לעזרה כי אין לו תובנה למצב, אבל החוק לא מאפשר כפיית טיפול אלא אם יש סכנה. החוק אומר שניתן לאשפז אדם בכפיה באופן מיידי רק אם הוא מסכן את עצמו או את סביבתו. גם אם בבדיקות עד כה לא נמצא סכנה, אם המצב מידרדר, ומופיעה סכנה, אפשר לפנות שוב לרופאה או לפסיכיאטר המחוזי ולבקש שוב לתת לה טיפול בכפיה. אפשר לאשפז אדם גם אם אין סכננה מיידית באשפוז לא דחוף אם: הוא מסכן את עצמו או את זולתו, סיכון פיזי שאינו מיידי או יכולתו לדאוג לצרכיו הבסיסיים פגומה בצורה קשה, לדוגמא הוא לא מסוגל לדאוג לעצמו לאוכל, או הוא גורם סבל נפשי חמור לזולתו, באופן הפוגע בקיום אורח החיים התקין שלו או הוא פוגע פגיעה חמורה ברכוש. בכל מקרה המשיכו להיות בקשר עם רופאת המשפחה לגבי מצבה.

מנהל פורום סכיזופרניה