סיכוזפרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/05/2015 | 08:16 | מאת: שרה

בעלי סובל מסיכוזפרניה הוא אושפז עכשיו מרצונו ובהפניית הרופא ובמכתב שחרור אחרי 3 וחצי שבועות של אשפוז כתוב איך שהגיע לבית החולים במצב גרוע ופסיכוטי והיה במצב גרוע ולקראת השחרור ניראה יותר טוב וכן פסקו לו לגמרי הקולות ששומע וניראה רגוע באבחנה כתוב סיכוזפרניה שאלתי היא אם בעוד שבועיים יש לנו וועדה של ביטוח לאומי האם ימשיכו לו את 100% נכות שקיבל בזמני או שהיות והוא שוחרר במצב רגוע אז ישללו לו את האחוזי נכות או יורידו?

26/05/2015 | 09:49 | מאת: שאול

אין קשר בין השחרור מהאשפוז לאחוזי נכות של ביטוח לאומי. כל עוד הוא מוגדר כחולה,הוא ימשיך לקבל את הקיצבה.

27/05/2015 | 12:03 | מאת: מכירה מקרוב

לא מודדים את המצב הרגע, כן מודדים אותו בתקופה האחרונה, בחודשים האחרונים. אשפוז אינו מעיד על מצב טוב אלא להפך, שחרור מאשפוז מעיד על השגת רגיעה אך לא על העלמות הבעיה. אמא שלי מקבל קצבת נכות על רקע מצב נפשי. בד"כ קיבלה בלי הפסקה. כל פעם הגשנו מהפסיכיאטר שלה מכתב עדכני וזה עבד. פעם אחת ויחידה הפסיקו לה את הקצבה, לא ברור למה, הורידו לו מ50% ל40% ואז אוטומטית הקצבה ירדה ואז נעזרנו בחברה המרכזית למימוש זכויות והקצבה חזרה. אגב לידיעתך, אחרי כמה פעמים בהם מקבלים קצבה זמנית, אמורים לקבל קצבה לצמיתות (לכל החיים) יש כלל כזה רק בריאות

מנהל פורום סכיזופרניה