לסבתא שלי יש סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/05/2015 | 13:12 | מאת: מיכל

שלום,שמי מיכל ואני נכדה לסבתא סכיזופרנית שאובחנה בגיל 19. אני בריאה לחלוטין מבחינה נפשית וכנל לגבי אבי(הבן שלה). רציתי לשאול האם אני יכולה לקחת ריטלין באופן חד פעמי?מאוד קשה לי להתרכז לקראת הבגרויות אבל החשש שלי הוא שלקיחת הריטלין עלולב לגרום לגן הסכיזופרני להתפרץ בגופי(מניחה שעבק באופן גנטי אליי מסבתא). האם החשש שלי מוצדק ואכן קיים סיכון? או שאין קשר בין הדברים? תודה ויום טוב.

ריטלין עלול לגרום להתפרצות של פסיכוזה. לא כל מצב פסיכוטי מביא להתפתחות של מחלה, אבל את בסיכון פי 5 מאנשים אחרים באוכלוסיה לפתח מחלה.

מנהל פורום סכיזופרניה