תורשה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/05/2015 | 22:07 | מאת: ש

יש לי אבא ו2 אחים חולים בסכיזופרניה אני בת 27 ויש לי ילד בן 8 1. אם עד היום לא התפרצה אצלי מחלה זה אומר שזה לא עבר אלי בתורשה? 2. מה הסיכוי של ילדי ללקות בסכיזופרניה אם אני לא חולה

1. סכיזופרניה תלויה בגורמים בנוסף לגורמים גנטיים לכן לא כל מי שיש לו סיכוי גנטי לסכיזופרניה מפתח את המחלה. יכול להיות שלמרות שלא פיתחת מחלה את נושאת גנים שמעלים את הסיכוי לפתח אותה. 2. הסיכוי למי שסבא שלו חולה בסכיזופרניה לחלות במחלה הוא 5%, הסיכוי של מי שדוד שלו חולה הוא כ-4%. קשה לחשב במדויק את הסיכון של בנך מאחר ויש מספר בני משפחה חולים.

מנהל פורום סכיזופרניה