האם

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/04/2015 | 17:12 | מאת: ורד

שלום לבעלי בתקופת הצבא היה לו את המחלה אולי משהו חולף התחתנו לפני שנתיים ולא ידעתי על המחלה שלו כרגע אינו לוקח כדורים בעבר כן לקח כדור אחד. ללא אשפוזים לפי דברו כיום חיינו מנוהלים טוב ואנחנו מסתדרים טוב והוא גם מתנהג נורמאלי לחלוטין שואלת האם הוא מסוכן לציבור ולי ? אני פוחדת שמה יקרה משהו אולי לא עכשיו אולי בהמשך לא כל כך מבינה ולא מכירה לגמרי את המצב הנפשי שלו .האם יתכן שהמחלה חלפהפה או חולפת?תודה ורד.

לא ברור מה היה לבעלך, יש מצבים פסיכוטיים שחולפים והם לא חלק ממחלה. סכיזופרניה היא מחלה כרונית שמתאפיינת בהתקפים פסיכוטיים חוזרים ופגיעה תפקודית. קיום הפרעה נפשית לא הופך אדם באופן אוטומטי למסוכן. אם את מודאגת לגבי המצב הנפשי שלו את יכולה לבקש ממנו לבוא לרופא המטפל שלו.

מנהל פורום סכיזופרניה