תרופות אנטידיכאוניות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/04/2015 | 18:08 | מאת: dean

הבנתי מהפסיכיאטר שלי שציפרלקס ובכללי תרופות אנטי דיכאוניות כשהן ניתנות לבד מבלי עוד תרופה אם קיים איזשהי מחלה רדומה של סכיזופרניה/מניה דיפרסיה אז היא יוצאת החוצה. רציתי לדעת איפה אפשר הוכחות או מחקרים על זה ועד כמה זה נכון ובערך כמה זמן לוקח למחלה להתפרץ. תודה רבה דוקטור

נטילת תרופות נוגדות דיכאון עלול לגרום להיפוך במצב הרוח למאניה. לא בהכרח מדובר במחלה אלא ברגישות. מי שמפתח מאניה אחרי מתן נוגדי דיכאון לא מקבל אבחנה של מאניה דיפרסיה כי יכול להיות שבלי נוגדי דיכאון הוא לא יסבול יותר ממאניה. אין הוכחה שתרופות נוגדות דיכאון גורמות לפסיכוזה.

מנהל פורום סכיזופרניה