שאלה פסיכיאטרית רצינית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/04/2015 | 15:22 | מאת: אור

שלום ד"ר פליישמן. אני מאובחן עם אוסידי וסכיזופרניה. כעת אני מאושפז ויש רופאים שחושבים שיש לי רק אוסידי. יש לי כמה שאלות מהותיות מאוד ואם תעני לי זה יעזור לי מאוד. 1.אם ישנן מחשבות שהתוכן שלהן נשמע סכיזופרני טיפוסי ,למשל שלזרע שלי יש כוחות על טבעיים, כגון השפעה על מזג האוויר, או גרימה למלחמה בין ישויות ( אלוהים ושטן) ,אך אדם איננו בטוח במאת האחוזים שתוכן המחשבות נכון, אז מספיק בטוח כדי שיפחד שתוכנן הוא נכון והן ישתלטו על חייו, האם אלו הן מחשבות של o.c.d או של סכיזופרניה? 2.האם אם יש אפילו ספק מזערי באמיתות תוכן המחשבות, זהו ההבדל בין מחשבות טורדניות למחשבות פסיכוטיות, או שיש מחשבות טורדניות פסיכוטיות, ויש אוסידי פסיכוטי, וההבדל הוא רק בין אוסידי פסיכוטי לסכיזופרניה( כשתי צורות שונות של פסיכוזה) 3.האם קיימות הזיות / הלוצינציות באיזושהי צורה של אוסידי? או שברגע שלמטופל יש הזיות ( ללא השפעת סמים) ,כולל רגישות להזיות תחת עייפות וחוסר שינה, זו אינדיקציה ברורה לסכיזופרניה או סכיזו אוסידי? 4.האם תחושת ריקנות, רגש קהה והשקפה ריקה ועגומה על העולם אחרי אפיזודה ארוכה של ההפרעה ( שכרגע אינני בטוח אם היא סכיזו אוסידי או אוסידי עם תובנה לקויה) היא תסמין של סכיזופרניה או סכיזו אוסידי בלבד או שהיא קיימת רק באוסידי טהור?

1. אין דרך לאבחן את המחשבות ללא בדיקה, כדאי לבקש מן הרופאים במחלקה להסביר לך מה השיקולים בקביעת האבחנה. 2. מחשבות טורדניות הן כשמן, מחשבות מטרידות, מחשבות שאדם לא מעוניין לחשוב, הן מציקות לו וזרות לו. מחשבות שווא הן מחשבות שנחוות כחלק מן האדם, הוא מסכים איתן. אם אדם יוצא ממצב פסיכוטי יכול להיות שהוא יפקפק במחשבות השווא. קיימות מחשבות טורדניות שאדם מאמין בהם (עם תובנה מועטה או דלוזיונליות). 3. הזיות הן לא חלק מ-OCD. 4. התסמינים שתיארת יכולים לנבוע ממספר מצבים, אי אפשר לאבחן ללא בדיקה.

מנהל פורום סכיזופרניה