תופעות לוואי קספיליון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/04/2015 | 19:17 | מאת: דינה

אחי בן 22 7 שנים מאובחן כסכיזופרן נטל 6 שנים סיוקוול והפסיק לאחרונה באשפוז ניתן לו קספילון 150 בשבוע הראשון וקספיליון 100 בשבוע השני. -את זה קיבל לפני 4 ימים.הוא סובל מעייפות נוראית, הוא כבוי, מדבר בכבדות וגם יש חוסר שקט, העיניים שלו לא ממוקדות ונראה זומבי. כמה זמן זה אמור להמשך? האם אלה תועות רגילות ללקיחה של אחרי 10 ימים? איך אפשר לנטרל את התופעות ולהקל עליו?האם זה קובע שתרופה זו לא מתאימה לו?

התחלת טיפול בקספליון נעשית בהעמסה ראשונית במינון של 150 מ"ג ביום 1 ו-100 מ"ג ביום 8. לאחר מכן התרופה ניתנת פעם בחודש והמינון נקבע לפי הצורך, בדרך כלל בין 75-150 מ"ג בחודש. קספליון אינה תרופה סדטיבית במיוחד, יתכן ובאשפוז נתנו לו תרופות נוספות במקביל. אם הוא ממשיך לסבול מתופעות לוואי יתכן ונדרש מינון נמוך יותר.

מנהל פורום סכיזופרניה