לד''ר ענת

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/04/2015 | 20:33 | מאת: דין

שלום דוקטור, רציתי לשאול אם מינון של 5 מ''ג זיפרקסה זה מינון יעיל למניעת התקף פסיכוטי מלחזור שוב? ורציתי לשאול האם אני יכול להפסיק פרפנאן (4 מ''ג) בבת אחת וישר להתחיל עם הזיפרקסה? ורציתי גם לשאול מה יותר חזק 8 מ''ג פרפנאן או 5 מ''ג זיפרקסה?

מינון אנטי פסיכוטי של זיפרקסה הוא כ-10 מ"ג, אפשר לתת מינון נמוך יותר כטיפול מניעתי אחרי שחולף המצב הפסיכוטי. מינון אנטי פסיכוטי של פרפנן הוא כ-16 מ"ג. יחד עם זאת התגובה לתרופה היא אישית והמינונים שונים לכל אחד. לא מומלץ להחליט על דעת עצמך על טיפול, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי החלפת הטיפול.

מנהל פורום סכיזופרניה