שאלה על התקפים פסיכוטיים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/04/2015 | 12:42 | מאת: יעל

אני עברתי התקף פסיכוטי והוגדרתי כסכיזופרנית והבנתי כי מחכים לי התקפים נוספים (לוקחת ריספרדל 2 מג ו300 מג וולבטרין)האם התקפים נוספים ידרדרו את מצבי עוד יותר?(מרגישה ריקנות וחוסר יכולת להינות)למה הכוונה שהתקף פסיכוטי גורם נזק ? על איזה נזק מדובר? והאם יהיו סימנים מזהירים לפני ההתקף?

סכיזופרניה היא מחלה כרונית המתבטאת בהתקפים פסיכוטים חוזרים (סימנים חיוביים) וליקוי קוגניטיבי, רגשי או תפקודי (סימנים שליליים). התקפים פסיכוטיים חוזרים קשורים בהחמרה בסימנים השליליים. יש טווח רחב מאוד של חומרת מחלה, אנשים עם מחלה קשה והתקפים פסיכוטיים רבים, אבל גם אנשים עם מחלה קלה שחווים התקף פסיכוטי אחד וסימנים שליליים קלים. הסימנים המקדימים הם סימנים של התקף פסיכוטי, מחשבות שווא, הזיות או חוסר ארגון. כדי לזהות אם מתחיל מצב פסיכוטי נוסף כדאי להיות בטיפול פסיכיאטרי רציף.

מנהל פורום סכיזופרניה