עוד ייצוגי לערר

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/04/2015 | 11:49 | מאת: חן

אחי אובחן כסכיזופרן והתחיל טיפול תרופתי ונמצא בשלב של סירוב מוחלט ליטול תרופות. לדבריו התרופות יותר מזיקות מאשר מועילות. הוא מתקשה להכיל את תופעות הלוואי שלהן, ולכן הפסיק לקחת תרופות על דעת עצמו. יש לציין כי מדובר בבוגר המודע למצבו ומעוניין לשקם את עצמו. לאחרונה פנה למרפאה ציבורית לשם קבלת עזרה ותמיכה אך לאור ניסיונות בעבר להתאבדות ואי לקיחת התרופות הוצאה בקשה לטיפול בכפייה. מקריאת החוק עולה כי ניתן לערער על החלטת לטיפול/אישפוז וכי ישנה אפשרות לקבלת תמיכה משפטית חינמית דרך עו"ד ייצוגי. אבקש לדעת היכן ניתן להגיע/ליצור קשר עם עו"ד זה ולמי עלינו לפנות. תודה

משרד המשפטים מספק סיוע משפטי לכל מי שמגיע לועדה פסיכיאטרית, בכל מחוז יש אגף לסיוע משפטי שאפשר לפנות אליו. המרפאה אמורה לשלוח לאגף לסיוע משפטי את הדיווח על כך שהוצאה הוראה כדי שייצגו אותו. באתר של משרד המשפטים יש את הפרטים להתקשרות: http://index.justice.gov.il/Units/SiuaMishpaty/subjects1/NosimBetipulenu/Pages/IspuzKafuy.aspx

מנהל פורום סכיזופרניה