דיור ותמיכה לחולה בגיל השלישי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/04/2015 | 17:59 | מאת: לינור

שלום, אמי חולה במחלת סכיזופרניה מאז שהייתה בת 16 ולאורך השנים אושפזה בבי"ח אחת לשנתיים. בעשור האחרון חל שיפור בתפקודיה והיא חוותה פחות התקפים פסיכיאטריים, אולם בשלושת השנים האחרונות חלה החמרה והיא אושפזה כשלוש פעמים. לאחרונה שוחררה מאשפוז כפוי של שלושה חודשים, אולם בשונה מאשפוזים קודמים, שוחררה כשמצבה עדיין קשה. היא בת 67 כיום, מתקשה לדאוג באופן מיטבי לעצמה ומבטאת התנגדות לטיפול תרופתי. אבי, שחי איתה, מבוגר כבר גם הוא ומתקשה להציע לה טיפול מתאים. אני ושני אחיי מתחילים לחשוב על אפשרויות דיור ועזרה - שאלותיי הן מהן זכויותיו של חולה במחלה מבחינת דיור ותמיכה? אילו פתרונות דיור מוצעים לאנשים הסובלים מהמחלה? לאן כדאי לפנות? אשמח לכל עזרה בנושא, תודה וחג שמח

אימך זכאית לסל שיקום גם בגיל 67, בסל שיקום יש פתרונות מדיור מוגן ועד הוסטל כוללני. סל שיקום תלוי בהסכמה של אימך לעבור לדיור אחר. אם אימך מסרבת לטיפול ובכך מסכנת את עצמה גם באופן לא מיידי, לדוגמא לא דואגת לעצמה לאוכל או לתרופות למחלות גופניות, אפשר לכפות עליה טיפול מרפאתי.

מנהל פורום סכיזופרניה