הזמנה לוועדה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/04/2015 | 01:22 | מאת: שרה

קראו לבעלי שחולה בסיכוזפרניה לוועדה של ביטוח לאומי לצורך בדיקת אחוזי נכות זאת לאחר שכבר קיבל נכות זמנית של100% לחצי שנה בלי וועדה, רציתי לשאול מה אני צריכה להגיד בוועדה בשביל שיתנו לו נכות לצמיתות?(אני לא רוצה ללכת לארגונים שדואגים לביטוח לאומי כי אין לי כסף לשלם להם.

ועדה בביטוח לאומי קובעת את אחוזי הנכות הנפשית ואת דרגת אי כושר העבודה, לפי האחוזים מחליטים על הקצבה המגיעה לו. כדי לקבוע את אחוזי הנכות הנפשית צריך להביא את סיכומי האשפוזים, אם היו, ומכתב עדכני על המצב הנפשי מהפסיכיאטר המטפל. אם הצוות במרפאה מכיר את בעלך הוא יכול לציין גם את דעתו, של רופא או עו"ס, לגבי היכולת שלו להשתכר. אם הם חושבים שבגלל המחלה הוא לא יכול לעבוד חשוב שיכתבו זאת. בועדה כדאי לציין באילו קשיים בעלך נתקל ומדוע אינו יכול לעבוד לפרנסתו.

מנהל פורום סכיזופרניה