אלכוהול בשילוב עם תרופות פסיכיאטריות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/03/2015 | 02:55 | מאת: יוסי

שלום. אני נוטל תרופה בגין סכיזופרניה והבנתי שאסור לי לשתות אלכוהול שכן הוא פוגע בפעילות התרופה. מאוד קשה לי עם האיסור הזה כי אני זקוק במיוחד לשכחה מהצרות לכמה רגעים. למה בדיוק האלכוהול עלול לגרום? האם במינונים נמוכים זה כן אפשרי? ואם כן כמה בדיוק? תודה מראש!

אלכוהול מתחרה עם תרופות על הפינוי בכבד ולכן גורם לעליה ברמה בדם של רוב התרופות. ללא קשר לתרופות אלכוהול הוא חומר פסיכואקטיבי - כלומר יש לו השפעות על המצב הנפשי. הוא עלול לגרום לדיכאון, לפסיכוזה, לתלות גופנית ולהתמכרות. בכמות קטנה העליה במינון התרופה לא תהיה מסוכנת אבל כדאי להגביל את הצריכה שלו גם בגלל ההשפעות הנפשיות. כדאי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי המינון ותדירות השתיה המותרת.

26/04/2015 | 05:30 | מאת: יוסי

האם קיים קשר בין השפעת האלכוהול להפרעה לתרופות? כלומר אם למשל אני שותה כמות שגורמת 'לתפוס ראש', זה אומר ששתיתי יותר מדי ושזה יפריע לתרופה? או במילים אחרות: האם רמת האלכוהול בדם (המתבטאת בשכרות) היא המפריעה לפינוי התרופה? נ. ב. תודה רבה על הפורום המקסים.

מנהל פורום סכיזופרניה