שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/03/2015 | 16:00 | מאת: מאור

אמא שלי חולת סכיזופרניה, עד לפני שלושה חודשים היא נטלה "רספירדול". הכדור הופסק מאחר ונמצא בכמויות גבוהות בגוף ומחשש לנזק למערכות הגוף. הכדור הנ"ל הוחלף בכדור בשם "סרקוול". היום לאחר שלושה חודשים שוב הוחלט להפסיק את נטילת הכדור, הפעם לאור טענותיה של אימא שלי בכך שהכדור מרדים אותה לאורך כל היום וגורם לה לישנוניות. הפעם הוחלט לנסות את הכדור "אינווגה" במינון של 3 מ"ג. הסתכלתי קצת באינטרנט והבנתי שהוא דומה לכדור הראשון, מבחינת החומר הפעיל, פירוק החומר הפעיל, משהו כזה. השאלה היא מה הטעם לתת שוב פעם כדור דומה מבחינת החומר הפעיל, שנמצא בעבר כגורם נזק. אני צודק או שכנראה הבנתי לא נכון. תודה מראש, מאור

ריספרדל מכיל את החומר ריספרידון שמתפרק בכבד לפליפרידון, החומר הפעיל באינווגה. אם ריספרדל גרם לעליה באנזימי כבד יש הגיון להחליף לאינווגה מכיוון שאינווזה אינה עוברת פירוק בכבד. תופעות הלוואי האחרות דומות, בכל מקרה הן תלויות במינון ולכן פעמים רבות מפחיתים מינון ולא מחליפים תרופה. כדאי לשאול את הרופא האם תופעות הלוואי שנגרמו מריספרדל לא יחזרו.

02/04/2015 | 09:31 | מאת: מאור

מנהל פורום סכיזופרניה