איך לשכנע נער בגיל 16 שאובחן בסכיזופרניה לקחת תרופ

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/03/2015 | 22:53 | מאת: אפי

הנער אובחן לפני כארבעה חודשים ומאז הוא מסרב לקחת את התרופה. מצבו הולך ומדרדר. איך אפשר לגרום לו שיקח את התרופה? תודה

28/03/2015 | 16:55 | מאת: ד"ר ענת פליישמן

אפשר להכריח אדם בוגר לקבל טיפול רק אם קיימת סכנה לחייו או לחיי הסובבים אותו. ע"פ החוק עד גיל 18 האפוטרופסים על גופו של קטין הם הוריו. מעל גיל 15 קטין יכול לסרב להתאשפז בבית חולים פסיכיאטרי וניתן לאשפז אותו רק אם יש סכנה לחייו או לחיי הסובבים אותו בהוראת הפסיכיאטר המחוזי. למרות זאת ההורים הם עדיין האפוטרופסים על גופו ויכולים לקחת את ההחלטה על מתן טיפול ולכן יכולים לתת לו תרופה גם ללא הסכמתו או ידיעתו. את רוב התרופות ניתן להמיס בנוזל או לערבב במזון והן אינן מתקלקלות אם הטמפרטורה לא גבוהה. חשוב לזכור שמתן תרופה שלא בידיעה למישהו פוגעת באמון לכן עדיף תמיד לנסות ולשכנע אותו על ידי מישהו קרוב שהוא סומך עליו לקחת את הטיפול.

29/03/2015 | 02:43 | מאת: אפי

מה לעשות כאשר הנער אינו מוכן לשמוע ולקבל מאף אחד. ומצד שני הוא מתנהג בצורה אלימה וכוחנית בזמן שהותו בבית תוך שבירת חפצים ואיומים מצידו להפעלת כוח כלפי המשפחה. מה אפשר לעשות בנידון? איך בכל זאת אפשר לשכנע אותו לקחת תרופות?

אם הנער אלים ומאיים הוא עלול להוות סכנה לסובבים אותו ואפשר לכפות עליו טיפול תרופתי, כדאי לפנות למרפאה ולבקש מן הרופא לבדוק אותו ולשקול פניה לפסיכיאטר המחוזי.

מנהל פורום סכיזופרניה