סכיזופרניה וקנאביס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/03/2015 | 00:47 | מאת: איציק

שלום לך ד"ר ענת. אני מאובחן כסכיזופרן מלפני חצי שנה למרות שאני חולה כבר ארבע שנים בערך. התקופות הנוראיות מאחורי בזכות טיפול תרופתי שמאזן אותי (סרקוול 200 מ"ג). לאחרונה התחלתי לחשוב על עישון קנאביס. אני יודע שזה עלול לעורר חרדות או לעשות טוב - תלוי בסביבה ובמעשן. אני לא מתכנן שתעודדי אותי לעשן קנאביס...יש לי רק שאלה: אם הקנאביס ישפיע עלי רע, האם ההשפעה הרעה תהיה לאורך זמן או מקומית בלבד? כלומר האם עלולה להיות לי חרדה גדולה למשך כמה דקות או שזה ממש עלול להחזיר אותי לתקופות הרעות (שאז אני לא אגע בזה בכלל)? האם בשילוב עם הכדורים זה עלול להזיק אף יותר? תודה מראש!

לקנאביס יש השפעה פסיכוטית מוכחת גם במחקרים על אנשים בריאים וגם במחקרים אפידמיולוגיים על אוכלוסיות במדינות בהן עישון קנאביס חוקי. קנאביס יכול לעורר פסיכוזה באנשים עם מחלה פסיכוטית וגם להקדים את פריצת סכיזופרניה בכ-6 שנים אצל אנשים לפני שחלו. בשכיחות גבוהה יותר מפסיכוזה קנאביס גורם להתקפי חרדה. אם קנאביס גורם להתקף חרדה הוא חולף לאחר מספר דקות אבל חלק מהאנשים שחווים התקף חרדה מפתחים גם הפרעת פאניקה שבה חווים התקפים חוזרים וחרדה בין ההתקפים עד אגורפוביה. ברגע שקנאביס גורם לפסיכוזה הוא גורם להתקף ואי אפשר לדעת תוך כמה זמן הוא יחלוף. שימוש במקביל לכדורים לא מזיק יותר או פחות.

21/04/2017 | 18:10 | מאת: רז

ד"ר, את מנסה להפחיד אותו? למה שלא ינסה?

מנהל פורום סכיזופרניה