רופא שמציק

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/03/2015 | 08:43 | מאת: מאריו

אני מאושפז בצו בימ"ש. והרופא שלי כל פעם כשמזמין אותי לשיחה מחתת בתיק שלי , לומד משם כל מיני עבירות שהיו נגדי (גם אם זה היה לפני 9 שנים) ואחר כך חופר לי אליהם. עקב כך מתפתחים אצלי כעסים מאוד חזקים נגד רופא שלי. השאלה שלי אם זכותי לא לענות על השאלות שלו? ולמה הוא עושה את זה?

אם אתה מאושפז בצו הסתכלות תפקידו של הרופא הוא לבדוק אותך כדי להעריך גם את מצבך הנפשי הנוכחי וגם את מצבך הנפשי בעת ביצוע העבירה לצורך כתיבת חוו"ד לבית משפט. אם אתה מאושפז בצו אשפוז מטרתו של הרופא היא לטפל בבעיה הנפשית שהביאה אותך לאשפוז ובהמשך להעריך אם מצבך הנפשי השתפר וניתן להגיש אותך לועדה פסיכיאטרית כדי לשקול חופשות או שחרור. אי אפשר להכריח אותך לענות על שאלות. ברוב המקרים עוזר לשתף פעולה עם המטפלים.

מנהל פורום סכיזופרניה