ריספונד 2 מ"ג לדיכאון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/03/2015 | 15:31 | מאת: מוטי

שלום רב. בן 32, סובל כל חיי הבוגרים מדיכאון. נוטל תרופות שונות לאורך 10 השנים האחרונות. לאחר שלוש שנים עם ציפרלקס 20 מ"ג + תוספת של קלופיקסול 2 מ"ג בחודשיים האחרונים ועקב כך שהדיכאון חזר והתרופות הנ"ל לא עוזרות החליט הרופא שלי לתת לי את התרופה ריספונד 2 מ"ג (ולהפסיק עם הציפרלקס והקלופיקסול) לדיכאון וחוסר מוטיבציה לעשות כלום. כל היום אני רק במיטה יושן ולא יוצא מהבית. אין לי חשק לעשות כלום ואני רק במיטה כל היום. הוא אמר שהתרופה הזאת תעזור לי. היא תתן לי "פוש" להתחיל להזיז את עצמי. האם התרופה ריספונד מתאימה לדיכאון? האם נהוג לרשום אותה לדיכאון אם תרופות מסוג SSRI לא עוזרות? קראתי שהיא תרופה נגד סכיזופרניה בכלל. האם הרופא שלי יודע מה הוא עושה כאשר הוא רושם לי תרופה כזאת לדיכאון וחוסר מוטיבציה? תודה מראש

20/03/2015 | 16:42 | מאת: מוטי

ועוד שאלה אודות התרופה הזאת. לקחתי ערב אחד לפני השינה כדור אחד של 2 מ"ג ולמחרת לא הצלחתי להתעורר עד אחרי הצהריים בגלל הרדימות מהתרופה. האם זה משהו שקורה בימים הראשונים עם התרופה וזה צפוי לעבור? או שזה תופעת לוואי קבועה וצריך לחיות עם זה? כי כמובן שככה לא אוכל להמשיך עם התרופה אם זה תופעה שלא תעבור. תודה רבה.

מנהל פורום סכיזופרניה