התקפי חרדה ופחד מסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/03/2015 | 15:11 | מאת: דין

שלום קוראים לי דין, אני בן 21. לאחרונה לקחתי בטעות יותר מדי מסם אקסטזי התחלתי לחוות חרדות ענקיות, מפחד לצאת מהבית מבלי ליווי הורים, וטיפה דיכאון אבל אני חושב שזה בגלל שאני כל היום בבית. אני התחלתי טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי וגם לקחת ציפרלקס 10 מ''ג אני כל היום קורא על התקפים פסיכוטיים, התקפי חרדה סכיזופרניה וכו. ושומע סיפורים על אנשים שגם כתוצאה מסמים קרו להם אותם דברים וגם קיבלו התקפים פסיכוטיים. כשהייתי אצל פסיכיאטר, הוא טוען שיכול להיות שהתעורר אצלי משהו של סכיזופרניה אבל אם לא אגע יותר בסמים ולא כלום אין שום סיבה שזה יתעורר אצלי שוב. כמובן שאני לא נוגע בכלום חוץ מבציפרלקס ולפעמים כשאני ממש בלחץ אז אני לוקח ואבן או לוריבאן. אני ממש ממש בחרדה שיהיה לי התקף פסיכוטי או שיתפתח לי סכיזופרניה ואני מפחד שגם החרדה הגדולה רק תפתח לי את זה עוד יותר? האם זה הגיוני? האם יש דרך לגלות או לפתור את זה עוד לפני שזה קורה? בבקשה תחזרו אליי מהר. תודה ויום מקסים

12/03/2015 | 15:32 | מאת: דין

גם רציתי לדעת האם קיים סיכון בלקחת תרופות בנזו בצורה לא קבועה, אני במצב הזה חודש ויצא לי לקחת במצבים חרדתיים קשים כדור ואבן או לוריבאן משהו כמו 3-4 פעמים בסה''כ פעם בשבוע

בנזודיאזפינים הן תרופות מצויינות לחרדה, החיסרון שלהן הוא שהן גורמות להסתגלות. אם לוקחים אותם באופן קבוע לאחר כשבועיים שלושה מערכת העצבים מסתגלת אליהן והן כבר לא יעילות. נטילה פעם בשבוע לא אמורה לגרום להסתגלות. נטילת תרופה מרגיעה כן יכולה להפריע לטיפול התנהגותי קוגניטיבי מאחר ואחד העקרונות בטיפול הוא התמודדות עם החרדה ונטילת תרופה היא בריחה מהתמודדות. כדאי לידע את המטפל הקוגניטיבי-התנהגותי מתי אתה לוקח בנזודיאזפינים.

אתה מתאר הרבה חרדות וחרדה מהחרדה, בדרך כלל מודעות לחרדה אומרת שיש בוחן מציאות תקין. אם פסיכיאטר בדק אותך והמליץ על ציפרלקס (תרופה מקבוצת SSRI שניתנת לטיפול בחרדה ודיכאון) ככל הנראה הוא לא חשב שמדובר בפסיכוזה.

20/03/2015 | 11:50 | מאת: דין

א' תודה רבה רבה :) ב' האם מחלה כזאת יכולה להתפרץ כתוצאה מחרדה? או ממשהו בסגנון? מרגיש שעברתי טראומה אבל לא טראומה ממש קשה הפחד הכי גדול שלי הוא המחלה הזאת, לאבד את המציאות

מנהל פורום סכיזופרניה